Nederlandse HuizenZelf je huis verkopen

Huis Kopen

Kopers zijn best wel in staat om een huis aan te kopen zonder een makelaar. Je hebt natuurlijk tips nodig tijdens de aankoop en moet weten wat je plichten en rechten zijn. Men heeft hier en daar ook wel een expert nodig. Een makelaar zou deze expert ook aanraden om jou terzijde te staan. Welke expert is dat? Een bouwkundige voor een bouwtechnisch rapport.

Bij een nieuwbouw huis of een jong huis van bijvoorbeeld 10 jaar oud is het niet nodig om een bouwkundige in te schakelen voor een rapport. Aan te raden is wel rapport bij een oud huis, vooral bij vooroorlogse huizen. Maar ook bij huizen tot en met de jaren tachtig. Of een aannemer indien je wilt gaan verbouwen en wilt weten wat dat zou kunnen gaan kosten. Moeilijk? Met de juiste stappen en op tijd de juiste expert erbij halen, kun jij ook zelf aankopen.

Jij wilt een zo goed mogelijk beeld van de woning krijgen. Een brochure kun je direct bekijken en hoeft niet aan te vragen. Je kunt allerlei vragen stellen direct aan de eigenaar. Niemand kent het huis en de buurt immers beter. Omdat de verkoper niet gebonden is aan kantoortijden, kan de bezichtiging plaatsvinden wanneer het jou en de verkoper uitkomt, dus ook ’s avonds of in het weekend. Jij moet toch ook werken?

Als jij je droomhuis vindt, dan is het belangrijk om van te voren te weten of je dit huis kunt betalen.        

 

Met vriendelijk groet

Hubert Virtie