Nederlandse HuizenZelf je huis verkopen

De Lijst met roerende zaken

Lijst roerende zaken is de lijst met items wat achter blijft in en aan het huis. Ook items die mee gaan met de verkoper ter overname. Tijdens een bezichtiging kan de potentiële koper zien wat bij het huis hoort in de koopprijs. De koper kan deze lijst ook zien in de brochure, waarin staat aangegeven wat bij het huis mee wordt verkocht, wat je meeneemt en wat achterblijft.

Vaak wordt er gezegd dat wat “nagelvast” zit, dat deze spullen bij het huis horen.

Jij hebt in de tekst van de beschrijving al aangegeven dat de keuken meegaat en niet achterblijft in het huis. Het staat dus ook op internet en in de brochure. Ook tijdens de bezichtiging geef jij aan dat de keuken meegaat en het huis zonder keuken wordt verkocht.  Dan is dat zo en de koper kan er wel over onderhandelen. Misschien zou dat bepalend kunnen zijn dat de koop daardoor kan worden gesloten.

U kunt deze lijst in uw account invullen. Maak snel een account aan en bekijk het voorbeeld!

 

Jij als verkoper bepaalt wat achterblijft, wat mee gaat en wat jij ter overname aanbiedt. Als je dit van tevoren aangeeft, dan voorkom je de discussie achteraf dat de koper dan kan zeggen: Ik dacht dat de houtkachel en de gordijnen bij het huis hoorde. Als ik dat wist dan had ik deze prijs niet geboden.

Het zou kunnen gebeuren dat de koper tijdens de onderhandeling van de prijs en de aanvaarding vraagt: Deze prijs willen we graag betalen, maar dan blijft wel de houtkachel achter?

Jij als verkoper bepaalt dan of jij akkoord gaat of niet. Dus men kan ook onderhandelen over de roerende zaken.