Nederlandse HuizenZelf je huis verkopen

Huis op internet

De verkoop kan beginnen. Als de brochure gereed is, kan het huis op internet geplaatst worden en kan de verkoop beginnen.

Internet is waarschijnlijk het belangrijkste medium. Internet vergroot de kans dat zoekende kopers jouw huis opmerken. Internet trekt potentiële kopers aan. Hoe meer zoekende kopers jouw huis zien, hoe meer kans dat belangstellenden jouw huis willen gaan bezichtigen. Men heeft maar één koper nodig, zoals men dat altijd zo simpel zegt, maar die koper moet wel bij jouw huis binnenkomen en internet is daarvoor een aantrekkelijk lokaas.

Welke huizensites zijn er en welke zijn belangrijk?

Er zijn intussen veel websites (portalen) waar jouw huis op kan staan. Elk huis in verkoop staat bijna op alle huizensites.

Een misverstand is nog steeds dat een huizensite zelf geen huizen verkoopt, maar de persoon die het huis verkoopt.

De meeste bekende huizensites / huizen verzamel sites zijn:

Huizenzoeker (het meeste aanbod en volledige informatie over de huizenmarkt)

Funda  (meest bezochte site)

Jaap

Huislijn

Opmerking: Er komen er steeds meer “huizen verzamel” sites bij waar jouw huis op kan staan.

Verkoopt men een huis sneller, als het huis alleen maar op internet staat? Het hangt ook af waar het huis staat. In een stad is het moeilijker een huis te vinden tussen alle andere huizen zonder een huizensite dan in een klein dorpje. Daar valt de woning al vrij snel op met alleen maar een hoekbord. Maar internet blijft het belangrijkste verkooptool.

De vraag is ook; Hoe ga je een aspirant koper om? Hoe snel reageer jij op zijn vragen, een aanvraag van een bezichtiging en eerlijke omgang en informatie naar een koper kan heel veel bijdragen aan een prettige en snelle verkoop.