Nederlandse HuizenZelf je huis verkopen

DE BESTE MAKELAAR BEN JIJ!

Als kind heb je vast wel eens gedacht: later als ik groot ben, wil ik graag brandweerman, profvoetballer, dierenarts, lerares of ballerina worden. Misschien is jou toekomstdroom in vervulling gegaan .

Nou, gefeliciteerd dan.

Maar makerlaar? Nee? Nooit aangedacht? Geeft niet. Je moet je eigen weg volgen.

In Nederland praat men op feestjes heel vaak en vooral heel graag over huizen, het eigen huis en vooral over de waarde ervan, over huizen van vrienden of kennissen, over de huizenmarkt, over makelaars en over hypotheken.

Als het over deze onderwerpen gaat, wanen veel mensen het gelijk aan hun zijde.

Ah, het is toch leuk om te discussiëren  over dit soort van onderwerpen.

Tijdens deze feestjes verneemt men altijd ‘haarfijn’ welke makelaar men nooit in de arm zou moeten nemen en ... vooral ook waarom niet. Het is de bekende borrelpraat.

Maar nu?

De tijd is gekomen dat jij jouw eigen huis wil gaan verkopen? Wat nu?

Vele vragen komen naar boven waar jij voorheen niet bij stil stond.

Waarom ook? De verkoop van jouw huis had immers geen prioriteit. Daarom was het ook zo makkelijk om op feestjes je stem te verheffen en te laten weten dat jij het allemaal zelf kan. Toch? Of is dat niet zo?

Als het erop aankomt ben jij niet meer zo zeker van al jou zelfverzekerde feest uitspraken over de waarde en van verkoop van jouw huis.

Moet ik een makelaar inschakelen om mijn huis te verkopen?

Niets moet. 

De traditionele makelaar zal ook in de toekomst blijven bestaan.  

Maar toch is er veel veranderd in de afgelopen paar jaar.

Internet is niet meer weg te denken in onze samenleving. Dit geldt ook voor jouw huis verkopen.

Als jij jouw huis wil gaan verkopen, werd en wordt nog steeds naar buiten gebracht, dat een ander persoon jouw huis moet verkopen, omdat jij dat niet kan.

Door onder anderen internet, verenigingen en kennis, nemen steeds meer mensen het hef in eigen hand. Steeds meer mensen willen hun eigen huis zelf verkopen of aankopen. Vele twijfelen nog omdat niet alle informatie vrij gegeven wordt.

 

Hieronder de grote lijnen van een verkoop:

Stap 1 Maak een account Huis Verkopen
Je krijgt na inschrijving en betaling heb je een eigen accountpagina, waarmee je de verkoop simpel kunt opstarten en beheren.

Stap 2 Jouw huis online
Als je de tekst in je accountpagina plaatst, lijst roerende zaken invult en foto’s upload, wordt er automatisch een brochure met kadastrale kaart gegenereerd en staat jouw huis meteen online. Ook wordt je huis automatisch door de grootste huizen verzamel sites (huizenportals) overgenomen. Huislijn, Jaap, Huizenzoeker….

Stap 3 Bezichtigingen en onderhandelingen
Een bezichtiging verzorg je zelf. Je verteld alles over jouw huis wat jij weet met veel enthousiasme. Misschien willen de potentiële kopers wel een kopje koffie. Indien je met respect met elkaar omgaat, kom je er met de onderhandeling over de prijs er ook wel uit.

Stap 6 Koop is gesloten
Een koopovereenkomst moet worden opgemaakt. Laat dit door de notaris doen die de koper als notaris aanwijst om het huis te laten passeren. Deze notaris kent meteen alle ins en outs van de verkoop.

Stap 7 Bij de notaris
Bij de notaris teken jij en de koper een akte opgemaakt door de notaris om de verkoop definitief te maken. De sleutels geef je na de handtekeningen aan de koper.

De beste makelaar ben jij!

En het is fun, snel en goedkoop!

Met vriendelijke groet,


Hubert Virtie