Nederlandse HuizenZelf je huis verkopen

Hypotheekadvies


De eerste twee vragen die jij jezelf moet stellen zijn:

Hoeveel kan ik lenen?

Het bedrag dat jij kunt lenen voor de aanschaf van een huis hangt af van verschillende zaken:  jouw inkomen, maar natuurlijk ook van de waarde van het huis, jouw toekomstplannen en misschien heb je eigen geld dat jij wilt gebruiken voor het nieuwe huis dat je wilt gaan kopen.

Hoeveel wil ik lenen?

Wat jij maximaal kunt lenen en wat jij maximaal wilt lenen hoeft natuurlijk niet hetzelfde te zijn. Sommige mensen hebben meer behoefte aan financiële ruimte dan anderen. Maar als jij een huis gaat kopen, krijgt je hoe dan ook te maken met aanschafkosten van het koophuis en woonlasten, bovenop het bedrag dat u voor het huis betaalt.

Aanschafkosten: Voor een deel zijn kosten niet te vermijden. Iedere koper moet bijvoorbeeld naar de notaris voor de eigendomsoverdracht. En natuurlijk de overdrachtsbelasting 2% over de koopprijs, hypotheekkosten, kadaster- en taxatiekosten.

Woonlasten is het bedrag dat jij per maand uitgeeft aan wonen bestaat uit meer dan ‘alleen maar’ aflossingen van uw hypotheek en rente. Jij betaalt ook voor bijvoorbeeld een opstal- en inboedelverzekering, energie, gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Als jij een duidelijk beeld heeft van jouw maandelijkse woonlasten, is het gemakkelijker om jouw financiën in de hand te houden.

Een goed overzichtelijk hypotheekadvies met maandelijkse kosten is van groot belang voor jou maandelijkse kosten. Immers wil jij ook nog op vakantie of een biertje gaan drinken op het terras.

Daarom, ga eerst voor een financieel advies voordat je verliefd wordt op een huis.